De FietsMonitor geeft inzicht in toekomstige fietsstromen

GEM Bloemendalerpolder CV

Een luchtfoto van de Bloemendalerpolder.

De Bloemendalerpolder en de Gemeenschapspolder liggen in de gemeente Weesp. Deze polders samen worden de Bloemendalerpolder genoemd. De GEM Bloemendalerpolder CV heeft het voornemen om de Bloemendalerpolder te transformeren van een poldergebied naar een integraal woongebied (‘Weespersluis’) met circa 2.950 woningen, voorzieningen, infrastructuur en een omvangrijk natuurlandschap.

Inzet FietsMonitor

Witteveen+Bos heeft met behulp van de FietsMonitor een analyse gemaakt van de toekomstige fietsinfrastructuur in Weespersluis. De FietsMonitor simuleert de verschillende trips die bewoners van het bestaande Weesp en toekomstige bewoners van Weespersluis nemen op een gemiddelde dag. De herkomsten en bestemmingen zoals het NS-station, scholen en winkels zijn daarin meegenomen. Alle trips zijn gecombineerd, met als resultaat een kaart waarop de fietsintensiteit voor de toekomstige situatie is gevisualiseerd.

Hulp met de besluitvorming

De FietsMonitor geeft dus inzicht in verwachte toekomstige fietsstromen, zodat op basis daarvan een besluit kan worden genomen over het best passende ontwerp voor een verbinding. Denk hierbij aan vrij liggende fietspaden, fietsstraten of een fietssuggestiestrook. Daarnaast geeft het inzicht in de beste locatie om een verbinding aan te leggen vanuit de aansluiting op het (omliggende) netwerk. Kijk hier als je meer wilt weten over Weespersluis.

Sander Veenstra.jpg
Sander Veenstra Projectingenieur Stedelijke Mobiliteit
E-mail Sander

FietsMonitor

De FietsMonitor helpt om met data het fietsverkeer in beeld te brengen, knelpunten te signaleren en het effect van maatregelen te bepalen.

Fietsers in de stad wachtend bij een stoplicht.
Sander Veenstra.jpg

Meer weten?

Sander Veenstra.jpg
Sander Veenstra Projectingenieur Stedelijke Mobiliteit

Sander is als verkeerskundige data-scientist de bedenker, ontwikkelaar en product owner van de FietsMonitor.