Digital Twins 1: De complexiteit van de stad

Luisteren in Spotify? Klik hier
Een foto van een microfoon.

Luister nu naar De Digitale Ingenieur! Deze aflevering gaat over de complexiteit van de stad. In deze podcast slaan we een brug tussen ons werk als ingenieur en de digitale wereld, want die zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In deze eerste serie van drie afleveringen praten we je bij over de Digital Twin, de digitale kopie van de werkelijkheid. De term Digital Twin vliegt je om de oren, maar wat is het nou eigenlijk? Wat kunnen we ermee? En welke rol speelt het binnen de ingenieurswereld? In dit drieluik lichten we drie verschillende invalshoeken toe. We praten over Digital Twins van de stad, Digital Twins van civiele objecten en Digital Twins van het water.

Elke twee weken zetten wij een nieuwe aflevering online. Host Pieter-Bas de Visser (links op de foto) gaat elke aflevering in gesprek met een collega-specialist die dagelijks werkt met Digital Twins. In deze eerste aflevering, ‘De complexiteit van de stad’ spreekt hij met Laurens Versluis (rechts op de foto). Laurens werkt als stedenbouwkundige bij Witteveen+Bos. Hij vertelt over wat een Digital Twin voor zijn werk betekent, hoe hij slim gebruik maakt van data en over de veranderende rol van de ingenieur. Ook kijken we vooruit, want hoe ziet het er over 10 jaar uit?

De podcast is ook te beluisteren met Apple Podcasts.

Een foto van Pieter-Bas de Visser en Laurens Versluis in een podcastruimte.

Lees meer over Digital Twins

Scenario’s en systeemtesten worden uitgevoerd zonder dat het object hoeft te sluiten. De tool denkt de renovatie virtueel uit.

Een driehoekig verkeersbord met rode rand. Het bord zegt dat er wegwerkzaamheden zijn.