Digital Twins 3: Het digitale aquarium

Luisteren in Spotify? Klik hier
Een foto van een microfoon.

Luister nu naar de derde aflevering van De Digitale Ingenieur! In deze podcast slaan we een brug tussen ons werk als ingenieur en de digitale wereld, want die zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

In dit eerste seizoen van drie afleveringen praten we je bij over de Digital Twin: de digitale kopie van de werkelijkheid. In dit drieluik lichten we drie totaal verschillende invalshoeken toe, waaruit blijkt hoe breed het thema is. We praten over Digital Twins van de stad, de tunnel en het water. Pieter-Bas de Visser gaat elke aflevering in gesprek met een collega-specialist die dagelijks werkt met Digital Twins.

In deze derde aflevering gaat Pieter-Bas (links op de foto) het gesprek aan met aquatisch ecoloog Bob Brederveld (rechts op de foto). Bob legt uit hoe Digital Twins worden ingezet voor watersystemen, hoe dit positieve invloed kan hebben op de waterkwaliteit en hoe we hier voorspellingen mee kunnen doen. De podcast is ook te luisteren met Apple Podcasts. Benieuwd geworden? Luister dan de podcast! 

Een foto van Bob Brederveld en Pieter-Bas de Visser.

Lees meer over Digital Twins

Scenario’s en systeemtesten worden uitgevoerd zonder dat het object hoeft te sluiten. De tool denkt de renovatie virtueel uit.

Een driehoekig verkeersbord met rode rand. Het bord zegt dat er wegwerkzaamheden zijn.